Korisničko Ime: Lozinka:

Autor Tema: PlayStation 4 - Tutorijal - Upload PS4 Slika na Facebook i Forum  (Posjeta: 3021 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BlueHell...

  • Administrator
  • *
  • Postova: 17790
  • Total likes: 539
  • Karma: 115
  • One Team - One Mission
    • FIFA-eXpert
  • Manager: Olympique Lyonnais
PlayStation 4 - Tutorijal - Upload PS4 Slika na Facebook i Forum
« : Siječanj 31, 2015, 06:03:06 poslijepodne »
Potaknuti nekim Članovima, ali i samim time da pokušamo Vama i nama olakšati posao i preglednost foruma donosimo Vam tutorijal kako "slikati i snimati" na PlayStation 4 i to uploadati na Forum / Facebook / Youtube

Za početak slika NAJBITNIJA tipka u cijeloj priči i Tutorijalu! Tipka "SHARE" nalazi se na Vašem DualSjock 4 kontroleru i ključna je za ovu priču.Slikanje i Sheranje slike putem Facebook-a

01. "Slikamo" tako da na DualShock 4 gamepadu pritisnemo tipku "SHARE"


02. Nakon pritiska na tipku "SHARE" otvara nam se ovakav prozor, tu odabiremo "UPLOAD SCREENSHOT"


03. Slijedeče što nam PlayStation 4 nudi je odabir dali želimo uploadati tu sliku na Facebook, Twitter ili pak poslati sliku drugom PSN korisniku. Mi odabiremo "FACEBOOK"


04. Nakon toga imamo opcije da dodamo nekakav komentar uz sliku , te opciju da sliku stavljamo da bude javno vidljiva na Vašem Facebook profilu ili pak možemo odabrati opciju "Only Me" gdje tu sliku možete vidjeti SAMO VI!  Dakle te opcije si sami podešavate kako Vi želite!


05. Zadnja stvar koja nam ostaje odraditi na PS4 je da skroz na dnu odaberemo "SHARE" i podjelimo svoj sadržaj na Facebooku , slika/e se uploada/ju vrlo brzo i odmah su vidljiva/e na Vašem Facebook profilu!


06. Nakon toga odlazite na PC (Vaše Računalo) i na Vaš Facebook profil, te tamo pod "FOTOGRAFIJE" pronalazite željenu sliku i kliknete na nju, kad se slika otvori pritisnite "DESNI KLIK" na Vašem "mišu"


07. Potom odabirete gdje točno želite spremiti sliku, eventualno joj izmjenite ime ako želite i kliknete "SPREMI"


08. Pronađite sliku koju ste prethodno spremili na PC , te ju "smanjite" na prihvatljivu veličinu za Forum (ove gore slike su recimo 1000 x 550 pixela i mislim da nisu potrebne vece dimenzije od tih). Smanjivanje slike obavite putem nekog programa za smanjivanje slike "Picture Resizer"  ( koji možete naći OVDJE!! BESPLATAN DOWNALOAD ) ja koristim taj RESIZER i funkcionira bez problema. 
Znači pronađite sliku i na nju "DESNKI KLIK" te odabirete "RESIZE PICTURE"


09. Ovdje odabiremo "CUSTOM" te upisujemo željene dimenzije slike i nakon toga odabiremo "OK" i slika će biti smanjena na željenu dimenziju. Slika će se spremiti u istu datoteku gdje je i ORIGINALNA slika, smao će smanjena slika pored ORIGINAL imena imati natpis "CUSTOM"


10. Nakon toga odlazimo na stranicu za upload slika , ja koristim Abload.de ( KLIK OVDJE! , a Vi možete bilo koju stranicu za upload slika po želji ili možete ovu koju sam ja naveo. "KLIK" na podcrtani dio:


11.Nakon klika na gore podcrtani dio , otvara nam se novi prozor gdje odabiremo sliku koju smo prethodno smanjili i odabiremo "OTVORI"


12. Slika je odabrana i spremna za upload, samo pritisnite ovaj zeleni pravokutnik gdje piše ABLOAD! i idemo na idući korak!


13. Nakon što ste ispunili gore navedeni korak slika je UPLOADANA na stranicu i potrebno je PREKOPIRATI link na FeX Forum i to tako da  pratite korake na ove dvije slike:
14. Nakon toga link prekopirate na FeX Forum i uklonite URL dijelove kao na slici, tako da Vam ostane samo onaj dio linka kao na zadnjoj slici:


« Zadnja izmjena: Siječanj 31, 2015, 06:14:15 poslijepodne BlueHell... »